Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Windows παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στην αγορά υπολογιστών γραφείου, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η Microsoft χάνει σιγά-σιγά το έδαφος, καθώς ο ανταγωνισμός από τα συστήματα Android, iOS, και Linux γίνεται όλο και εντονότερος.

Υπήρξε μια εποχή, που τα Windows ήταν σαφώς η καλύτερη επιλογή για όλους ή η ευκολότερη επιλογή θα μπορούσαμε να πούμε. Όμως η αγορά φαίνεται να κινείται προς τους φορητούς υπολογιστές, στα tablets και τα smartphones. Έτσι τα Windows και το PC όπως το ξέραμε παρουσιάζει μείωση στους αριθμούς πωλήσεων κάθε μήνα.

Μια έρευνα από το Business Insider δείχνει ότι οι προσωπικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές δεν είναι πλέον ελκυστικοί για τον κόσμο, και ότι οι πωλήσεις του συγκεκριμένου τμήματος, έχουν παραμείνει στάσιμες, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις των tablets και των smartphones

έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Ως αποτέλεσμα, τα Windows συνεχίζουν να χάνουν αρκετούς πελάτες, καθώς αρχίζουν να κινούνται σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως το Android ή το iOS.

Η βιομηχανία για τα PC όχι μόνο είναι σε στασιμότητα, αλλά χάνει και πελάτες συνεχώς, καθώς κινούνται σε κινητές συσκευές. Αυτό είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο η Microsoft αρχίζει να επενδύει περισσότερο στα tablets και τα smartphones με Windows πάντα.

Δείτε τα στοιχεία που έδωσε η Net Applications.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft, αναζητεί τρόπους να καινοτομήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι δεν είναι τυχαίο ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η εταιρεία ετοιμάζει το νέο της SmartWatch.