Η AOL, η Apple, το Facebook, η Google, η Microsoft και η Yahoo – όλες δηλαδή οι εταιρείες που αναφέρονται στο πρόγραμμα PRISM της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας του – υπογράψει μόλις μια επιστολή προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητώντας μεγαλύτερη διαφάνεια στον απόηχο του σκανδάλου κατασκοπείας.

Το “PRISM” της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είναι ένα κατασκοπευτικό πρόγραμμα που μπορεί να συλλέγει, πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, από κοινωνικά δίκτυα, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι μόνο.

Η επιστολή [PDF], την οποία μπορείτε να διαβάσετε και παρακάτω, καλεί την κυβέρνηση Ομπάμα να επιτρέψει στις εταιρείες να αποκαλύπτουν πόσες αιτήσεις της κυβέρνησης έχουν λάβει και πόσα στοιχεία έχουν δώσει. Φυσικά και θα πουν την αλήθεια, τι νομίζετε;

Η ομάδα καλεί επίσης το Κογκρέσο να ψηφίσει νόμους που να αναγκάζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναφέρουν αυτά τα στοιχεία με ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσουν πρώτα την άδεια από το δικαστήριο της FISA.

Το οτι έπρεπε να κάνουν μια κίνηση αυτό ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο. Διαβάστε την επιστολή και τα συμπεράσματα δικά σας