Το διαστημόπλοιο Cassini της NASA που βρίσκεται στο σύστημα του Κρόνου έχει πάρει φωτογραφίες από τον Κρόνο και τα φεγγάρια του.

Αλλά σήμερα και αύριο ετοιμάζεται για μια πολύ ιδιαίτερη φωτογράφιση, όχι του πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά του ή σε οποιοδήποτε φεγγάρι του, αλλά του πλανήτη μας, τη Γη.

Σύμφωνα με την NASA, ο κύριος στόχος θα παραμένει ακόμα ο Κρόνος και ολόκληρο το σύστημα των δακτυλίων του. Αλλά από την γωνία λήψης των φωτογραφιών, θα είστε σε θέση να εντοπίσετε μια μικρή λευκή κουκίδα, τον πλανήτης μας, 1.445 εκατομμύρια χιλιόμετρα (898.000.000 μίλια) μακριά από το διαστημόπλοιο.

Σε αυτή την απόσταση, ο πλανήτης μας θα είναι ένα μεμονωμένο pixel στην εικόνα. Η ομάδα του Cassini θέλει να σηματοδοτήσει αυτή την ευκαιρία με έναν ιδιαίτερο τρόπο, βγαίνοντας έξω και χαιρετώντας προς το Cassini.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να ληφθούν μεταξύ 21:27 GMT και 21:42 GMT στις 19 και 20 Ιουλίου.

Όσοι βρίσκονται στο δυτικό ημισφαίριο που θα  φωτίζεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της λήψης των φωτογραφιών παρακαλούνται να πουν την λέξη “τζιτζίκι”, δηλαδή να χαμογελάνε στις φωτογραφίες. Φυσικά, αυτές οι λεπτομέρειες δεν θα είναι ορατές στις φωτογραφίες!!!!.