Ένα ακόμη παράδειγμα ότι όσο περισσότερο απαγορεύουν σε κάποιον να δει ή να κάνει κάτι, τόσο περισσότερο θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Μία ταινία που απαγορεύτηκε στη Νέα Ζηλανδία ανεβάζει στα ύψη τις τοπικές λίστες torrent.

Η Νέα Ζηλανδία λογόκρινε και απαγόρευσε την προβολή Γαλλο-Αμερικάνικης ταινίας τρόμου “Maniac”, με πρωταγωνιστή τον Elijah Wood, θεωρώντας ότι η ταινία είναι πολύ ενοχλητική για τους κινηματογράφους ή τα DVD καταστήματα, αναφέρει το TorrentFreak .

Η ταινία, η οποία είναι ένα λουτρό αίματος και γυρίστηκε μέσα από τα μάτια ενός κατά συρροή δολοφόνου, μπορεί να προβληθεί μόνο σε ειδικές προβολές φεστιβάλ στη Νέα Ζηλανδία, στο Γραφείο του Κινηματογράφου και Λογοτεχνίας.

«Η απαγόρευση της προβολής της ταινίας πέρα από τα φεστιβάλ αποτελεί προσβολή για τη νοημοσύνη του ενήλικου πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να χρησιμεύσει ως μια ανοιχτή πρόσκληση σε παράνομα πειρατικά torrents, ανάφερε ο Neil  Foley.

Όσο αναφορά τη πειρατική κίνηση της ταινίας αυτή την στιγμή η ΗΠΑ κατέχει το 18,4 % των downloads, το Ηνωμένο Βασίλειο 8,6 % , και η Νέα Ζηλανδία 6,7 % ,  Η Βραζιλία, Φιλιππίνες, Αυστραλία, Καναδάς, Ολλανδία, Ισραήλ και Αργεντινή συμπληρώνουν τις δέκα χώρες που ενδιαφέρονται για τον τίτλο.