Σμήνος αποτελούμενο από 30.000 μέλισσες επιτέθηκε σε ζευγάρι στο Pantengo του Βόρειου Τέχας της Αμερικής, τους κέντρισε 200 φορές και κατάφερε να σκοτώσει δύο άλογα πόνυ που ήταν στην φάρμα, σύμφωνα με ειδησιογραφία της star-telegram.

Για τις τελευταίες εβδομάδες, η Kristen Beauregard είχε παρατηρήσει μέλισσες κοντά στο σπίτι του και είχε προσπαθήσει μάταια να τις ξεφορτωθεί.

Την Τετάρτη το βράδυ, όταν η Beauregard προπονούσε ένα από τα δύο μικροσκοπικά άλογα της, ένα πόνι Shetland,  χιλιάδες θυμωμένες μέλισσες της επιτέθηκαν, σε αυτήν, στον φίλος της και στα 2 άλογα. Ξαφνικά, ένα σκοτεινό σύννεφο μέλισσες εμφανίστηκε, το άλογο άρχισε να πηδάει και να κλωτσάει  και αισθάνθηκε ένα τσούξιμο στο σώμα της. Όταν οι προσπάθειες της να διώξει τις μέλισσες απέτυχε, πήδηξε στην πισίνα και το πόνυ την ακολούθησε. Την Beauregard την κέντρισαν περίπου 200 φορές και τον φίλος της 50. Τα δύο άλογα τα τσιμπήσαν τόσο πολύ που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

“Μας κυνηγούσαν και μας ακολουθούσαν παντού», ανάφερε. “Γίναν όλα σκοτεινά, σαν να ήταν νύχτα από τις τόσες πολλές μέλισσες που υπήραν. Βουτήξανμε στην πισίνα για να σωθούμε  αλλά κάθε φορά που βγάζαμε τα κεφάλια μας έξω για αέρα μας επιτίθονταν και μας κάλυπταν. Προσπαθούσαμε να αναπνεύσουμε και ταυτόχρονα νοιώθαμε  τσούξιμο στο πρόσωπο και στη μύτη…. Ήταν σαν μια κακή ταινία. ”

Το ζευγάρι δεν γνωρίζει τι προκάλεσε το σμήνος από μέλισσες – που εκτιμάται γύρω στις 30.000 – να αφήσει την κυψέλη και να επιτεθεί. Οι μέλισσες εξετάζονται από τους ειδικούς για να δούνε αν είναι  Αφρικανικές μέλισσες , επίσης γνωστές ως “μέλισσες δολοφόνοι” για την επιθετική συμπεριφορά τους.

Τελικά κατάφερε να πάει στο σπίτι, με τις μέλισσες που πετούν πίσω της και να συντρίβονται πάνω στα παράθυρα. Τρομοκρατημένοι, παρακολουθούσαν τα άλογα να τρέχουν μανιωδώς σε όλη την αυλή, να τρίβονται στους θάμνους για να διώξουν τις μέλισσες και να παραπατούν. Ο φίλος της  κάλεσε βοήθεια στο 911.

Οι πυροσβέστες που  κατευθύνθηκαν προς την αυλή, ψέκασαν με αφρό για να καθαρίσουν τα σύννεφα των μελισσών. Πρόλο τις πρώτες βοήθειες στα άλογα, με ισχυρές δόσεις αντισταμινικού, τα δύο πόνυ πέθαναν.

Εκτός από τα άλογα, οι μέλισσες σκότωσαν πέντε όρνιθες. Μία έκτη έχει κεντριά σε όλο το σώμα της και τα μάτια της ήταν πρησμένα και έιχαν κλείσει. Τον σκύλο του ζευγαριού τον τσιμπήσαν αρκετές φορές.

Read more here: http://www.star-telegram.com/2013/07/26/5032725/thousands-of-bees-attack-couple.html#storylink=cpy