Οι αρχές των ΗΠΑ ζητούν την έκδοση ενός 28 χρονου Ιρλανδού κατηγορούμενου από το FBI ότι έκανε μέσω του Tor την μεγαλύτερη διευκόλυνσης παιδικής πορνογραφίας στον πλανήτη .

Ένας άντρας στην Ιρλανδία που πιστεύεται ότι είναι πίσω από Freedom Hosting, τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών για δικτυακούς τόπους στο κρυπτογραφημένο δίκτυο Tor, αναμένει την έκδοσή του με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, αναφέρει η Independent .

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να υπάρξει μια απόφαση σχετικά με την αίτηση έκδοσης. Ο Eric Eoin Marques έχει περιγραφεί από τον ειδικό πράκτορα του FBI ως “η μεγαλύτερη διευκόλυνσης της παιδικής πορνογραφίας στον πλανήτη”, και αντιμετωπίζει μέχρι και 30 χρόνια στη φυλακή, αν εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο Eric Marques Eoin εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή Paul Gilligan εξαιτίας ενός αιτήματος έκδοσης από το FBI, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο Marques εμπλέκεται στη διανομή της μεγαλύτερης παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με εικόνες σε ένα μεγάλο αριθμό από ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Tor και που περιγράφοται ως εξαιρετικά βίαιες,  και απεικονίζουν το βιασμό και τα βασανιστήρια σε προ-εφηβικά παιδιά.

Το δικαστήριο άκουσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά έχουν περάσει μέσω τραπεζικών λογαριασμών του, συμπεριλαμβανομένων και πληρωμών σε λογαριασμούς του στη Ρουμανία.

Ο Marques, ο οποίος έχει την ιρλανδική και την αμερικανική υπηκοότητα, συνελήφθη με ένταλμα της Maryland και  προέρχεται από μια σεβαστή οικογένεια μεσαίας τάξης και ο πατέρας του, ένας Βραζιλιάνος, είναι ένας αρχιτέκτονας με μια πρακτική στη Μέση Ανατολή.

Το δικαστήριο έστειλε τον κ. Marques πίσω υπό κράτηση μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Είναι κατανοητό ότι η FBI είχε περάσει ένα χρόνο προσπαθώντας να εντοπίσει τον κ. Marques.

Το Tor δίκτυο (γνωστό και ως κρεμμύδι – onion ή και σαν deep web) έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την ανωνυμία της κυκλοφορίας, με μια πολυεπίπεδη διάρθρωση με την οποία οι χρήστες κινούνται μέσα από ένα πλέγμα υπολογιστών κάνοντας πολαπλές διαδρομές, κρυπτογραφόντας σε κάθε επίπεδο την ταυτότητα του αποστολέα και του παραλήπτη.