Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι παραβιάστηκαν τουαλέτες από hackers;

Ερευνητές ασφάλειας από την Trustwave SpiderLabs προειδοποιούν για την πιθανότητα hacking επιθέσεων στις ιαπωνικές τουαλέτες υψηλής τεχνολογίας, Lilix Satis. Οι εν λόγω τουαλέτες μπορούν να παραβιαστούν από hackers και να ελέγχονται εξ αποστάσεως με ένα smartphone μέσω Bluethooth.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της εταιρείας ασφαλείας, η εφαρμογή για Android, “My Satis” που χρησιμοποιείται για την διαχείριση της τουαλέτας περιέχει ένα hardcoded Bluetooth PIN.

Αν όμως κάποιος χρησιμοποιήσει σαν PIN το “0000,” μπορεί να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε οποιαδήποτε τουαλέτα Satis και να αρχίσει να ελέγχει πάρα πολλές λειτουργίες της.

“Ένας εισβολέας θα μπορούσε απλά κατεβάσει την εφαρμογή My Satis και να τη χρησιμοποιήσει για να προκαλέσει πρόσθετες λειτουργίες στην τουαλέτα, όπως την κατάχρηση νερού αφού το καζανάκι θα δουλεύει συνεχώς. Εκτός από την άσκοπη χρήση νερού, οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να ανοιγοκλείνουν το καπάκι, να ενεργοποιήσουν το στεγνωτήρα χεριών και πολλά άλλα.”

Η Trustwave έχει εντοπίσει το πρόβλημα από τον Ιούνιο. Από τότε, έχει επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή τρεις φορές, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.