Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων του DarkNet, ή Deep Web που ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω του δικτύου Tor, εξαφανίστηκαν μετά το κλείσιμο της εταιρίας Web Hosting, Freedom Hosting. Η εταιρεία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών του Deep Web.

H εταιρεία έκλεισε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που είχε στόχο ένα δίκτυο παιδικής πορνογραφίας που φιλοξενούταν εκεί και φέρεται διαχειριζόταν από τον Eric Eoin Marques, που είναι ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του Freedom Hosting.

Οι ομοσπονδιακοί χρησιμοποίησαν προφανώς μια ευπάθεια στον Firefox έκδοσης 17, η οποία είναι η βάση του Tor Bundle Browser.

Οι Αρχές έκαναν χρήση της ευπάθειας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες των ιστοσελίδων του δικτύου Tor

.

Το Tor project βέβαια δημοσίευσε άμεσα ανακοίνωσεις για να διαχωρίσει την θέση του από οτιδήποτε φιλοξενείται στο δίκτυο. Στις διάφορες ανακοίνωσεις του, αναφέρει ότι παρέχουν μόνο την τεχνολογία και ότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα  με τον τρόπο που κάποιοι επιλέγουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Η Mozilla επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την ευπάθεια του Firefox 17. Ωστόσο, στον απόηχο των γεγονότων, ο Brendan Eich ιδρυτής της Mozilla και δημιουργός του JavaScript έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία Tor θα πρέπει απλώς να συμπεριληφθεί στις επόμενες εκδόσεις του Firefox, καθιστώντας έτσι δυνατό για οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στο δίκτυο Tor κατευθείαν από το πρόγραμμα περιήγησης του.