Ενώ η καταστολή της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων συνεχίζεται, το Κόμμα των Πειρατών Σουηδίας κατέθεσε μια μήνυση σήμερα υποστηρίζοντας ότι υπουργός της Σουηδίας έχει παραβιάσει σε πολλές περιπτώσεις το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το Κόμμα Πειρατών της Σουηδίας πολεμάει αρκετά χρόνια τώρα για τα δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου και στηρίζει, ανοιχτά το The Pirate Bay. Με την συγκεκριμένη του κίνηση λοιπόν προσπάθησε να αποδείξει ότι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων,  μας αφορά όλους και μπορεί να υπάρξει πολύ εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού, αναφέρει το Torrentfreak.

Το κόμμα έκανε κάποια έρευνα σχετικά με τις online δραστηριότητες της υπουργού της Σουηδίας, Anna-Karin Hatt, και ανακάλυψαν ότι η 40 χρονη δεν τηρούσε το δίκαιο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 100%.

Στον λογαριασμό της στο Instagram ανακάλυψε ότι η υπουργός έχει αναρτήσει copyrighted κινούμενα σχέδια από το Calvin και Hobbes cartoons αρκετές κινηματογραφικές ταινίες όπως τις The Lord of the Rings, The Da Vinci Code, Monty Python και the Holy Grail.

“Όταν δεν μπορεί ούτε η υπουργός της Σουηδίας να συμμορφωθεί με τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, δύσκολα θα πρέπει κανείς να περιμένει από τους απλούς χρήστες του Διαδικτύου να αισθάνονται υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μια τέτοια νομοθεσία”, αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Torbjörn Wester.

Για να υπογραμμίσει τη διαπίστωση, το Κόμμα των Πειρατών κατέθεσε σήμερα μήνυση στην αστυνομία, όπως ακριβώς κάνουν τα μουσικά και κινηματογραφικά στούντιο σε αυτούς που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματά τους. Ο Wester ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι γίνει κάτι με την καταγγελία.