Η ασφάλεια στο Internet είναι ένα θέμα που μας απασχολεί συνεχώς, και σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να το διαβάζετε από το να ανακαλύψεις ότι ο υπλολογιστής σας παραβιάστηκε. Αν κάποιος από σας είχε την ατυχία να πέσει θύμα hackers, σίγουρα καταλαβαίνει την έννοια της ασφάλειας πολυ διαφορετικά από τους άλλους.

Το hacking στις μέρες μας έχει γίνει καθημερινή είδηση και ένας hacker μπορεί να σπάσει ένα κωδικό πρόσβασης σε λιγότερα χρόνο από όσο  χρειάζεται μια ιστοσελίδα να φορτώσει. Είναι αναμφισβήτητα σημαντικό – τώρα πιο πολύ από ποτέ – να προστατεύετε τον εαυτό σας online.

Για να συνοψίσει γρήγορα τα πορίσματα που αφορούν την επικινδυνότητα της κατάστασης της ψηφιακής ασφάλειας, η Instant Checkmate δημιούργησε ένα infographic που δείχνει πόσο ευάλωτοι είναι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου.
Μερικά highlights, όπως τα αναφέρει το Mashable: Το ένα τρίτο των χρηστών χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάθε site. Υπάρχουν επίσης ακόμα άνθρωποι που χρησιμοποιούν σαν κωδικούς τους: “password” και “123456”.

Δείτε το infographic

Κλικ για μεγέθυνση