Αν έχετε ποτέ σκεφτεί να προσπαθήσετε να παραβιάσετε τον λογαριασμό του Facebook κάποιου γνωστού σας ή μη; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές τις λύσεις που προτείνονται online προσπαθούν στην πραγματικότητα να hackάρουν τον “φιλόδοξο” hacker, δηλαδή αυτόν που θα τα χρησιμοποιήσει.

Ένα τέλειο παράδειγμα είναι μια γαλλική ιστοσελίδα που αποκαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Joshua Long. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι επιτρέπει στους χρήστες να παραβιάσουν εύκολα οποιοδήποτε λογαριασμό στο Facebook.

Η εν λόγω ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι προσφέρει δοκιμές διείσδυσης στο Facebook καθώς και υπηρεσίες ανάκτησης λογαριασμού.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Long, η ιστοσελίδα είναι παγίδα Έτσι, αν κάποιοι κάνουν το λάθος και εγγραφούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παραδίδουν το όνομα τους και τον κωδικό τους στους hackers που είναι πίσω από την σελίδα. Αυτό δεν είναι σοφό, ειδικά αν χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα-κωδικό και σε άλλους λογαριασμούς.

Και δεν είναι μόνο αυτό αφού οι απατεώνες χρησιμοποιούν όλες τις παρεχόμενες πληροφορίες των “πελατών” τους.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη υπηρεσία του Facebook hacking, οι “φιλόδοξοι” hackers θα πρέπει να στείλουν δύο SMS σε κάποιον αριθμό που χρεώνει τον αποστολέα.  Το κόστος της υπηρεσίας δεν αναφέρονται πουθενά, και έτσι ο  “hacker” δεν γνωρίζει πόσο χρεώνεται για τα μηνύματα που στέλνει.

Φυσικά, η υπηρεσία δεν λειτουργεί. Οι απατεώνες όμως εκτός το άγνωστο ποσό που χρέωσαν το θύμα, έχουν και τον αριθμό τηλεφώνου του, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για spam, ή για να τον πωλήσουν σε άλλους απατεώνες.

Κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι κάθε ένα από τα μηνύματα που έχουν απέστειλαν κόστισε 4.50 ευρώ.

Προσοχή λοιπόν, και αν θέλετε να γίνεται hacker διαβάστε, θα σας κοστίσει λιγότερο και θα σας δώσει περισσότερα.