Ενώ η Microsoft συνεχίζει να αρνείται την ήττα της δημοσιεύοντας συνεχώς διαφημίσεις που εξυμνούν το νέο της tablet και το επίσης νέο της λειτουργικό σύστημα, μάλλον η τύχη δεν είναι με το μέρος της. Μια ερώτηση είναι ποιος φτιάχνει την τύχη της; Μια πιθανή απάντηση είναι μάλλον η ίδια.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει τουλάχιστον δύο νέα διαφημιστικά σποτ από την Microsoft που συγκρίνουν το Surface με το iPad και το iOS με τα Windows RT. Σήμερα όμως ήρθε η Asus να βάλει τα πράγματα στην θέση τους..

Photo credit KIMIHIRO HOSHINO/AFP/Getty Images

Το χτύπημα ήταν ισχυρό. Η Asus ανακοίνωσε επίσημα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ότι θα σταματήσει να κάνει τα προϊόντα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα ARM. Τον Οκτώβριο του 2012 η εταιρεία παρουσίασε το το VivoTab RT

, σαν πρώτη συσκευή με Windows RT. Σήμερα όμως και μετά από έναν χρόνο η εταιρεία ανέφερε πολύ κομψά ότι λόγω έλλειψης συμβατότητας με παλαιότερες εφαρμογές των Windows οι πωλήσεις ήταν πολύ φτωχές.

Και δεν έφτανε αυτό, αν η Microsoft δεν κατάλαβε το “κομψό” μήνυμα, ο CEO της Asus κ. Jerry Shen συμπληρώσε: “Δεν είναι μόνο η γνώμη μας, η αίσθηση της βιομηχανίας είναι ότι τα Windows RT, δεν υπήρξαν επιτυχή.”

Η Microsoft φυσικά δεν έχει απαντήσει ακόμα και δεν αναμένεται να απαντήσει. Μάλλον ετοιμάζει το επόμενο της διαφημιστικό που θα αλλάξει την αίσθηση του κοινού και θα τους κάνει να τρέχουν σαν υστερικοί να αγοράσουν το καταπληκτικό της tablet.