Ούτε το φθηνό iPhones δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να ανακτήσει το χαμένο έδαφος για να “πιάσει” την Samsung – της οποίας τα smartphone συγκεντρώνουν τώρα περισσότερο από το διπλάσιο του μεριδίου της αγοράς.

Η αγορά των smartphones διευρύνθηκε 46,5% κατά το 2ο τρίμηνο με περισσότερες από 225 εκατομμύρια συσκευές να πωλούνται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της beancounters Gartner.

Ωστόσο, η κορεατική εταιρεία έκανε πραγματικά την διαφορά, αφού πούλησε 71.300.000 συσκευές. Πέρυσι κατάφερε να πουλήσει “μόνο” 45,6 εκατομμύρια. Οι φετινές πωλήσεις την ανεβάζουν στο 31,7% του μεριδίου της αγοράς.

“Παρατηρούμε ότι η ζήτηση στην αγορά των premium smartphones συγκεντρώνεται κυρίως σε αυτά που οι τιμές τους αρχίζουν από 400 και-κάτω”, δήλωσε ο αναλυτής Anshul Gupta.

H Apple από την άλλη είδε να πωλούνται 31,9 εκατ. iPhones κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δύο εκατομμύρια λιγότερα από ότι το ίδιο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, κάτι που μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 14,2%, όπως αναφέρει η theregister.

Η Apple αναμένεται να μπει στο παιχνίδι και πάλι με το φθηνό iPhone της, αλλά όπως δηλώνει ο Gupta, τίποτα δεν είναι σίγουρο πια. Συνεχίζοντας ανέφερε:

“Ενώ οι αριθμοί καταδεικνύουν στην Apple την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο-ναυαρχίδα, είναι πολύ επικίνδυνο για την εταιρεία να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο με χαμηλή τιμή”.