Οι προγραμματιστές εφαρμογών που φιλοξενούνται στο Facebook είχαν δυσκολίες με την πρόσβαση της πλατφόρμας την Τετάρτη. Πριν από λίγο το κοινωνικό δίκτυο έδωσε μερικές απαντήσεις.

Χωρίς να είναι πολύ συγκεκριμένοι οι τεχνικοί του Facebook ανέφεραν ότι το πρόβλημα αποδίδεται στις κακόβουλες εφαρμογές.

Ο τεχνικός του Facebook, Eugene Zarakhovsky τόνισε σε στην ενημερωτική δημοσίευση σήμερα ότι η «Πλατφόρμα του Facebook και οι χρήστες μας είναι συνεχώς κάτω από επιθέσεις κακόβουλων εφαρμογών.”

Σύμφωνα με τον Zarakhovsky, υπάρχει μια βασική διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει για να χειριστούν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ωστόσο, το περιστατικό στις 13 Αυγούστου προφανώς ξέφυγε από τον έλεγχο.

Στις 13 Αυγούστου, ξεκινήσαμε μια τέτοια διαδικασία. Ξεκινήσαμε ένα ευρύ μοτίβο αναζητήσεων κακόβουλων εφαρμογών, αλλά δυστυχώς, μέσα σε αυτές ήταν και εφαρμογές υψηλής ποιότητας. Όταν εντοπίσαμε το σφάλμα, σταματήσαμε αμέσως τη διαδικασία και αρχίσαμε εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Η διαδικασία διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, λόγω του αριθμού των εφαρμογών που επηρεάστηκαν και τα σφάλματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση των μεταδεδομένων των εφαρμογών.

Η πλατφόρμα του Facebook είναι διαθέσιμη για τους προγραμματιστές και πάλι, και ο Zarakhovsky υποσχέθηκε ότι η ομάδα του εργάζεται ήδη πάνω σε νέα εργαλεία και πρωτόκολλα για να μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τέτοιου είδους περιστατικά.

Το Facebook δεν είναι η μόνη μεγάλη ιστοσελίδα είχε downtime αυτή την εβδομάδα.

Την Τετάρτη, η ιστοσελίδα της New York Times είχε ένα μεγάλο downtime. Οι Times υποστήριξαν ότι η διακοπή ήταν το αποτέλεσμα μιας αστοχίας κατά τη διάρκεια μιας τακτικής συντήρησης.