Εκατοντάδες Αυστραλοί που είχαν πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο πιάστηκαν κυριολεκτικά με τα παντελόνια τους κατεβασμένα. Η λαχτάρα τους βέβαια δεν περιγράφεται αφού οι hackers που τους “έπιασαν” ισχυριζόταν ότι ήταν της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας.

Όλοι γνωρίζουμε πια τα “ransomware“. Οι ιοί κλειδώνουν την επιφάνεια εργασίας με μια προειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη, ότι έχει παραβιάσει νόμους σχετικούς με παιδική πορνογραφία, πνευματικών δικαιωμάτων ή και ιδιωτικής ζωής.

Τα θύματα εκβιάζονται από τους hackers να καταβάλουν κάποιο πρόστιμο ύψους 100 έως και 199 δολάρια με πιστωτική κάρτα ή με κάποια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων.

Η αστυνομία και η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών κατακλύστηκαν σήμερα με κλήσεις από εκατοντάδες θύματα του ransomware.

” Έχουμε λάβει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες κλήσεις. Μερικοί άνθρωποι μας είπαν ακριβώς τι συνέβει, ενώ άλλοι ορκιζόταν ότι έγιναν hacked κατά την περιήγηση τους στο Facebook. Είχαμε έναν τύπο ο οποίος σχεδόν έκλεγε, επειδή πιάστηκε με κατεβασμένο το παντελόνι” ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.