Το να γράφεις στο Twitter ότι επιθυμείς τον θάνατο κάποιου από ένα drone, μάλλον θα χαρακτήριζε έναν αναίσθητο. Αν όμως αυτός που γράφει το tweet είναι ένας ανώτερος ανταποκριτής του Time, μάλλον ο χαρακτηρισμός αναίσθητος είναι πολύ λίγος. Ο Michael Grunwald ανώτερος ανταποκριτής του Time εξέφρασε την επιθυμία του μέσω του Twitter ότι θα ήθελε να γράψει για το θάνατο του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange.

Το tweet προκάλεσε τόση οργή ​​που ο ρεπόρτερ αναγκάστηκε να το σβήσει.

“Δεν μπορώ να περιμένω, το να γράψω την ιστορία μιας επίθεσης ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον του Julian Assange,” έγραψε στο tweet που έχει πλέον διαγραφεί.

O Grunwald, αμέσως μετά έλαβε αμέτρητα tweets που κατηγορούσαν το κακόβουλο σχόλιο του.

Ο James Ball του The Guardian, μάλιστα τον αποκάλεσε “ηλίθιο και πολύ ενοχλητικό”.

Τέλος, ο Grunwald ζήτησε συγγνώμη για τα λόγια του.

[tweet_embed id=368894081285369856]

Το Tweet του όμως τράβηξε την προσοχή του WikiLeaks, που ζήτησε από την εφημερίδα για να λάβει μέτρα εναντίον του Grunwald.

[tweet_embed id=368895996928872448]

Προς το παρόν, η Time κυκλοφόρησε απλά μια δήλωση, που αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με το tweet: “Ο Michael Grunwald δημοσίευσε ένα επιθετικό tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, που δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό με τις απόψεις του Time.  Λυπόμαστε που το έγραψε και ήδη τώρα το έχει σβήσει από το tileline του “, αναφέρει το  Mashable.

Στο παρελθόν, όταν το WikiLeaks κυκλοφορήσει χιλιάδες διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, πολλά δημόσια πρόσωπα, και οι σχολιαστές όπως ο Bob Beckel του Fox News, είχαν δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή τους για τη δολοφονία του Assange.

“Κάποιος να το πυροβολήσει το κάθαρμα,” είχε αναφέρει ο Beckel.