Εμπειρογνώμονες ασφαλείας από την ThreatTrack προειδοποιούν για την ύπαρξη μη αξιόπιστων ιστοσελίδων που διανέμουν ενημερώσεις προγραμμάτων περιήγησης με κακόβουλο λογισμικό.

Ένα τέλειο παράδειγμα είναι η ιστοσελίδα browseratrisk (dot) com που προσπαθεί να πλασάρει browsers όπως τον Internet Explorer, τον Chrome και τον Firefox για να εξαπατήσει τους χρήστες που θα πιστέψουν το παραμύθι τους που αναφέρει, ότι ο browser σας χρειάζεται ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ThreatTrack, η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί για να προωθεί αυτόματα ψεύτικες ενημερώσεις.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας την έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε αν κάποιος τους επισκεφτεί δεν μπορεί να την κλείσει γρήγορα.

Μόλις εγκατασταθούν οι υποτιθέμενες ενημερώσεις, οι υπολογιστές των θυμάτων έχουν αποκτήσει μια παραλλαγή του malware Sirefef ή μια έκδοση του Shylock. Το Shylock malware είναι σε θέση να υποκλέπτει ευαίσθητες πληροφορίες, ενώ το Sirefef έχει σχεδιαστεί για να απενεργοποιεί προγράμματα ασφαλείας και να κατεβάζει αυτόματα περισσότερα malware στον υπολογιστή του θύματος.

Εάν οι χρήστες επισκεφτούν την ιστοσελίδα browseratrisk(dot)com από μια κινητή συσκευή, οδηγούνται σε μια δημοφιλή online dating υπηρεσία.

Συνιστάται να κάνετε λήψη ενημερώσεων λογισμικού μόνο από αξιόπιστες πηγές.