Μια κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποφάσισε ότι η τεχνολογία της είναι τόσο πρωτοποριακή, όπως οι διαρροές που έγιναν από τον Edward Snowden.

Στην πραγματικότητα, πιστεύει ότι οι ομοιότητες είναι τόσο εντυπωσιακές, που θέλει να κατοχυρώσει σαν εμπορικό σήμα το όνομα του Edward Snowden στην Κίνα, έτσι ώστε να μπορεί να εμπορεύεται τα προϊόντα της που θα έχουν σαν brand name το “Snowden“.

Το τι ακριβώς έχουν να κάνουν οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι μπαταρίες με τον Snowden είναι σαφές και αν ρωτήσετε την εταιρεία Hong Yuan Xiang Lan

(HYLX) μάλλον ούτε αυτή το γνωρίζει. Βέβαια το όνομα Edward Snowden τραβάει την προσοχή των ανθρώπων και ίσως είναι ο μόνος λόγος που η εταιρεία από την Κίνα θέλει να το χρησιμοποιήσει, όπως αναφέρει η RT.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αίτηση για την κατοχύρωση αυτού του εμπορικού σήματος θα εγκριθεί, και χρειάζεται περισσότερο από ένα χρόνο για να υποβληθεί σε επεξεργασία. Τι λέτε θα χορηγήσει η Κίνα την άδεια για ένα όνομα με τέτοιο πολιτικό βάρος;