Καταρχήν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο “Trojan Virus“. Να θυμόσαστε αυτό αν κάποια στιγμή το συναντήσετε μπροστά σας με ένα μήνυμα που φέρεται να έρχεται από την Yahoo, τη Google ή την Microsoft.

Το Hoax Slayer προειδοποιεί ότι το νέο scam που έρχεται μέσω email προσπαθεί να πείσει τους αποδέκτες του ότι έχουν μολυνθεί με Trojan Virus, όπως λέμε δύο σε ένα.

“Attention E-mail Account Holder, We were notified that your email has been infected with Trojan Virus, please ensure do not download any unknown program from the e-mail. In order to delete the virus and recover your email, please click on the following link below,” read the emails entitled “You have one message Alert.”

Με λίγα λόγια ο συγγραφέας του email, αναφέρει ότι για να απαλλαχτείτε από το μεταλλαγμένο Trojan θα πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που υπάρχει στο email.

Ενώ με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το email έχει σχεδιαστεί για να διανέμει malware, στην προσπαθεί να ξεγελάσει τους χρήστες για να δώσουν όνομα και κωδικό σύνδεσης του email τους.

Ο σύνδεσμος που υπάρχει στο τέλος του email, οδηγεί τα θύματα του σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα που τους ζητάει να συνδεθούν στον λογαριασμό τους για πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση του “Trojan Virus.”