Αμέσως μετά τις δηλώσεις του FBI που ισχυριζόταν ότι το κίνημα των Anonymous άρχισε να εξασθενεί μετά τις συλλήψεις των LulzSec, οι χακτιβιστές έστειλαν την απάντηση τους (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε καθώς οι δηλώσεις του FBI ήταν αρκετά προκλητικές).

Λίγο τις δηλώσεις του Austin P. Berglas από το FBI που ανέφερε επακριβώς:

“Το κίνημα είναι ακόμα εκεί, κυκλοφορεί στο  Twitter, δημοσιεύει διάφορα, αλλά δεν υπάρχει πια κάποιος να ανακοινώσει μεγάλες παραβιάσεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει,  λόγω της σύλληψης των μεγάλων παικτών.”

Οι hackers διαρρεύσαν αρκετά δεδομένα που υποτίθεται ότι προέρχονται από servers του FBI Regional Forensics Computer Laboratory (RFCL). Επίσης την Παρασκευή, δημοσίευσαν ένα αρχείο που ισχυρίζονται ότι περιέχει τα πλήρη στοιχεία κάθε υπαλλήλου της αμερικανικής Federal Reserve Bank.

Το αρχείο που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία σβήστηκε, αλλά οι hackers το ανέβασαν σε άλλο διακομιστή, που βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στη Ζιμπάμπουε, έτσι ώστε οι αρχές των ΗΠΑ να μην μπορούν να το κατεβάσουν.  Όλες δε οι πληροφορίες έρχονται από τον λογαριασμό στο Twitter που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο OpLastResort

.

“Το κεντρικό τραπεζικό σύστημα έχει εξαπατήσει συστηματικά τον πλανήτη και φέρει την ευθύνη για ανεξιχνίαστους θανάτους και τη δυστυχία. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, τα τεράστια κέρδη στα χέρια λίγων μυημένων είναι κάτι παραπάνω από ποινική πράξη. ” δήλωσαν οι Anonymous μετά τη διαρροή των δεδομένων.

[tweet_embed id=370964772117696513]

“Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία: Οι Anonymous δεν θα σταματήσουν ποτέ να πολεμούν και να τιμωρούν τις υπερβολές των βαμπίρ της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της απληστίας.”

“Δεδομένου ότι το FBI  έχει αποδειχθεί ανίκανο ή απρόθυμο να ασκήσει δίωξη κατά των θεσμικών κλεπτών, θα εντείνουμε τις δράσεις μας” συνέχισαν οι hackers..

Δείτε και την συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο Reddit σχετικά με το θέμα.