Εάν ανησυχείτε για το ότι δεν θα έχετε αρκετά μετρητά πριν την επικείμενη κυκλοφορία του νέου iPhone 5S, είστε τυχεροί. Η Apple φέρεται να φέρνει ένα νέο trade-in πρόγραμμα πριν από την έκδοση του επόμενου iPhone. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορείτε να δώσετε το παλιό σας iPhone σας και να πάρετε πληρώνοντας μερικά ευρώ επιπλέον, το νέο smartphone.

Το trade-in πρόγραμμα έχει ήδη δοκιμαστεί σε ορισμένα καταστήματα της Apple, όπως αναφέρει το TechCrunch. Οι τιμές των παλαιών κινητών πιάνουν από 120 έως και 200 δολάρια για τα iPhone 4 – 4S 16GB, και περίπου 250 για το iPhone 5 με χωρητικότητα δίσκου 16GB.

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για την αγορά ενός νέου μοντέλου iPhone, ή όπως αναφέρει το TechCrunch, να παραλαμβάνουν μόνο τα χρήματα, εφόσον έχει λήξει το συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής.

Το AllThingsD ανέφερε τη Δευτέρα ότι η είδηση ισχύει, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν αρχίσει από τον Σεπτέμβριο με την κυκλοφορία του νέου iPhone.

To Bloomberg ανέφερε σχετικά με το trade-in πρόγραμμα τον Ιούνιο, δηλώνοντας ότι επρόκειτο να αρχίσει τον ίδιο μήνα. Εκείνη την εποχή, η Atlantic Wire ανέφερε ότι το πρόγραμμα ήταν πιθανόν να οφείλεται στην πίεση που δέχεται η Apple από τον ανταγωνιστή της Samsung και ήταν μια προσπάθεια από την πλευρά της εταιρείας να κυκλοφορήσει σε αναδυόμενες αγορές, όπου οι πελάτες πληρώνουν συχνά την πλήρη τιμή για ένα νέο τηλέφωνο.

Όσο για τις αγορές της Ελλάδας, το νέο πρόγραμμα αν τελικά εφαρμοστεί θα προσφέρει ανακούφιση στους οπαδούς της Apple εφόσον έρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική εποχή. Από την άλλη ποιος κοιτάζει τα iPhones αν υπάρχουν βιοποριστικά προβλήματα. Όπως και να χει πάντως, όποια και αν είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου iPhone στην Ελλάδα, προβλέπεται για άλλη μια φορά υστερία.