Τα Bitcoins έχουν αρχίσει πια για τα καλά να προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου όσο και των κυβερνητικών οργάνων. Το κρυπτο-νόμισμα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό παρεξηγημένο, ακόμη κι από πολλούς από αυτούς που το χρησιμοποιούν.

Μια ομάδα από το Bitcoin Foundation συναντήθηκε με εκπροσώπους διαφόρων κυβερνητικών φορέων των ΗΠΑ με στόχο μια εξειδικευμένη ενημέρωση για να επιλυθούν τυχών απορίες και να καταρριφθούν ορισμένοι μύθοι γύρω από τα Bitcoins.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν μέλη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, της υπηρεσίας εσωτερικού εισοδήματος, της Μυστικής Υπηρεσίας και μέλη από την υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών.

Ένα από τα πολλά που το Bitcoin Foundation ήθελε να ξεκαθαρίσει ήταν ότι οι παράνομες δραστηριότητες με Bitcoins είναι πολύ δύσκολο να μην φανερωθούν. Ενώ οι συναλλαγές προσφέρουν περισσότερη ανωνυμία, από άλλες τραπεζικές συναλλαγές, όλες οι συναλλαγές καταγράφονται δημόσια και κανείς δεν μπορεί να διακινήσει οποιοδήποτε ποσό Bitcoins

χωρίς να το γνωρίζει όλος ο κόσμος, ακόμη και αν δεν ξέρουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης.
Βέβαια το πιο σημαντικό είναι ότι αν κάποιος προσπαθήσει να μετατρέψει Bitcoins σε πραγματικό νόμισμα, απαιτείται πραγματική ταυτότητα. Έτσι όπως ανέφερε η Bitcoin Foundation, είναι πολύ εύκολο να κλέψεις Bitcoin αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα νομιμοποιήσεις και να τα εξαργυρώσεις.