Απίστευτα νέα για το Tor Project, που υποτίθεται ότι προστατεύει την ανωνυμία μας στο διαδίκτυο. Μέχρι και σήμερα θεωρούσαμε ότι το Tor ήταν ένα από τα λίγα εργαλεία που έμειναν για την απόκρυψη της θέσης και της ταυτότητας αυτού που το χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα μ μια δημοσίευση από την Washingtonpost προκύπτει ότι το Υπουργείο Άμυνας, των ΗΠΑ (η NSA ανήκει σε αυτό το Υπουργείο), παρέχει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης που χρησιμοποιεί το Tor Project για την ανάπτυξη του.

Το Υπουργείο Άμυνας είναι υπεύθυνο για την κάλυψη του 40% του προϋπολογισμού που είχε το 2012 το Tor Project Το αμερικανικό State Department και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες συνεισφέρουν συνολικά, το 60% της χρηματοδότησης.

Το Tor Project ισχυρίζεται ότι η χρηματοδότηση προέρχεται από τα τμήματα της κυβέρνησης που χρειάζονται ασφαλείας.

“Τα τμήματα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Σουηδίας που μας χρηματοδοτούν μέσω συμβάσεων θέλουν να έχουν μια ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ανωνυμίας στο διαδίκτυο,” ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Tor , Andrew Lewman. “Μην υποθέσετε ότι η κυβέρνηση είναι είναι ένας  συνεκτικός φορέας, ή ότι έχουμε υιοθετήσει τον τρόπο σκέψης τους.”

Υπό το φως όμως των τελευταίων αποκαλύψεων, ότι η NSA συνεργάζεται με τους περισσότερους, αν όχι όλους τους μεγάλους κατασκευαστές λογισμικού ασφαλείας , δικαιολογούν κάθε καχυποψία.

Τελικά δεν έχει μείνει τίποτα που να προστατεύει κάποιον που δεν έχει τις γνώσις να προστατευτεί στο διαδίκτυο. Αλλά και αυτοί που έχουν τις γνώσεις θα πρέπει να ξανά-αξιολογήσουν σε ποια λογισμικά εμπιστεύονται  την ασφάλεια της ιδιωτικής τους ζωής.