Ειδικοί ασφαλείας από την Malwarebytes εντόπισαν αρκετά ψεύτικα emails που υποτίθεται ότι έρχονται από την Apple και έχουν σχεδιαστεί για να παρασύρουν τα θύματα τους σε μια ιστοσελίδα phishing.

Η κακόβουλη ιστοσελίδα παροτρύνει τους χρήστες να παραδώσουν το όνομα χρήστη της Apple, τους κωδικούς πρόσβασης τους και άλλα στοιχεία, τα οποία αποστέλλονται σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο domain hotmail.fr.

Οι σελίδες phishing είναι σχεδιασμένες πολύ καλά. Το μόνο πράγμα που δείχνει τον πραγματικό τους σκοπός του είναι η διεύθυνση URL του site, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Apple.

Τα spam emails έχουν σαν τίτλο “Συγχαρητήρια! κερδίσατε ένα iPhone 5S!”

Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες απάτες, αυτή δεν έχει σχεδιαστεί για να διανέμει malware.

“Υπόψη: χχχχχχχ. REFG: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ & τελικής ανακοίνωσης. Σας ανακοινώνουμε ότι κερδίσατε ένα IPHONE 5S! Για να υποβάλετε την αίτησή σας, παρακαλούμε δώστε μας τις παρακάτω πληροφορίες,” αναφέρουν τα μηνύματα

“ATTN: OUR WINNER. REFG: AWARD NOTIFICATION & FINAL NOTICE. We happily announce that you win the latest IPHONE5S! To file your claim, please provide us with the information below”

Οι πληροφορίες που ζητάνε από τα θύματα τους οι κακόβουλοι χρήστες είναι: όνομα, διεύθυνση, ηλικία, εθνικότητα, τον αριθμό τηλεφώνου και e-mail.
Είναι πιθανό ότι οι χρήστες που απαντούν στο email, να τους ζητείται να πληρώσουν τα μεταφορικά έξοδα, ή τους φόρους για την αποστολή.