Ένας 30 χρονος ύποπτος για παιδική πορνογραφία καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Tennessee για την παραγωγή και τη μεταφορά δεδομένων παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης του ο DeHart συναντήθηκε δύο έφηβους online παίζοντας World of Warcraft το 2008. Υποδυόταν μια έφηβη, προσπαθώντας να τους δελεάσει για να του στείλουν πορνογραφικές φωτογραφίες του εαυτού τους.

Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ. Ο Matthew Paul DeHart διέφυγε τον Απρίλιο και ζήτησε άσυλο στον Καναδά. Εκεί έκανε δηλώσεις που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει με την ιστορία που έχει κατασκευάσει, να ανακτήσει ένα ευαίσθητο έγγραφο εθνικής ασφάλειας στο οποίο έχει πρόσβαση.

Αναφέρει ότι είναι μέλος των Anonymous και ότι οι κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας που αντιμετωπίζει είναι απλώς ένα τέχνασμα που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεχίσει τις κατηγορίες κατασκοπείας εις βάρος του, σύμφωνα με την Postmedia News του Καναδά .

Ο DeHart αναφέρει ότι τον νάρκωσαν και τον υπέβαλαν σε ψυχολογικά βασανιστήρια από το FBI κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης για θέματα εθνικής ασφάλειας . Ο DeHart υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του ένα έγγραφο υψίστης ασφαλείας, αλλά δεν ανέφερε τι περιείχε.

Ο DeHart είναι “ελεύθερος” αυτή τη στιγμή στον Καναδά πληρώνοντας εγγύηση 10.000 δολαρίων, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει σε κατ ‘οίκον “φορώντας” ένα GPS tracker και να μην χρησιμοποιήσει internet.

Ο DeHart περιορίζεται επί του παρόντος στο σπίτι των γονέων του, που βρίσκεται στην περιοχή του Τορόντ , σύμφωνα με την The National Post .

Ο πατέρας του DeHart έχει εργαστεί σε συστήματα πληροφοριών στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α., όπως αναφέρει η Huffington Post.

Που είναι η αλήθεια; τα συμπεράσματα δικά σας.