Το Gmail της Google είχε κάποια σοβαρά προβλήματα χθες, με αποτέλεσμα μια 12-ωρη δύσκολη αναμονή για εκείνους που προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μηνύματά τους.

Μετά το περιστατικό, η εταιρεία ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τα προβλήματα πρόσβασης, τα οποία είπε ότι επλήγησαν περίπου το ένα τρίτο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δρομολογούνται μέσω των servers της.

Τα περισσότερα μηνύματα, να σημειωθεί, δεν επηρεάστηκαν, δηλαδή ποσοστό περίπου 71 %. Το υπόλοιπο ποσοστό αντιμετώπισε μια μέση καθυστέρηση παράδοσης της τάξης των 2,6 δευτερολέπτων. Ωστόσο, περίπου το 1,5% των μηνυμάτων είχε μια πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση, δηλαδή περίπου δύο ώρες.

Η Google αναφέρει στο μήνυμα της: “Οι καθυστερήσεις παράδοσης μηνυμάτων προκλήθηκαν από μια διπλή αποτυχία του δικτύου. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση κατά την οποία δύο ξεχωριστές διαδρομές δικτύου σταμάτησαν να λειτουργούν ταυτόχρονα. Οι δύο αποτυχίες στα δίκτυα ήταν άσχετες μεταξύ τους, αλλά σε συνδυασμό με την μειωμένη ικανότητα του Gmail να παραδώσει τα μηνύματα στους χρήστες, αρχίσε κατά τις 16:54 ώρα Ελλάδας, τα συσσωρεύονται”.

Η εταιρεία επιδιώκει να αποτρέψει τυχόν επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και προτίθεται να λάβει μέτρα στις επόμενες εβδομάδες, αυξάνοντας το δικτύο της και την ικανότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το Gmail.

Από την άλλη αναρωτιόμαστε , σαν δύσπιστοι χρήστες που είμαστε, λέτε να είχαν πρόβλημα οι γραμμές επικοινωνίας της με την NSA??