[one_third][/one_third]
Το γνωστό linux λειτουργικό Feroda χθες, στις 24 Σεπτέμβρη έδωσε για κατέβασμα και δοκιμές την αναμενόμενη έκδοση 20 Alpha.
Ως γνωστό, το Feroda είναι ένα ανοικτού κώδικα λειτουργικό linux που διατίθεται εντελώς δωρεάν. Η επίσημη stable νέα έκδοση 20 αναμένεται να βγει στο internet στις 29 Οκτωβρίου 2013. Η 20 Alpha έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα της Feroda [εδώ] πρόκειτε για δοκιμαστική έκδοση και δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί σε υπολογιστή που χρησιμοποιείται για εργασίες.

Επιπρόσθετα μπορείτε απλά να κατεβάσετε το live dvd της 20 alpha και απλά να το τρέξετε live, δηλαδή χωρίς να το κάνετε πραγματική εγκατάσταση στον δίσκο σας.

Η νέα έκδοση έρχεται με  τα Linux kernel 3.11, το GNOME 3.10, το KDE 4.11, το ARM ως βασική αρχιτεκτονική και πολλά άλλα καλούδια. Εργάζεται στα 32 και 64 bits.

Το iGuRu πιστεύοντας στα δωρεάν προγράμματα ανοικτού κώδικα, πόσο μάλλον όταν αυτά ειναι και λειτουργικά, υποστηρίζει την προσπάθεια της Feroda να βγάλει μία δοκιμαστική έκδοση με σκοπό την καταγραφεί διαφόρων bugs, αν υπάξουν, ούτως ώστε η τελική της έκδοση να είναι πλήρης και ασφαλής.