Τα Google Glass είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Για αυτό, δεν πωλούνται στους καταναλωτές ακόμη. Αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να υπολογίζουν από πριν, τι θα κάνουν με αυτά, όταν τα αγοράσουν. Υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές και καινοτόμες ιδέες που ξεφυτρώνουν τον τελευταίο καιρό πριν καν το προϊόν έρθει στα ράφια των καταστημάτων.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το  Race Yourself (αγώνας εναντίων του εαυτού σας).

Στην ουσία, πρόκειται για μία εφαρμογή γυμναστηρίου, με την καινοτομία ότι καταγράφει προηγούμενες αναλύσεις σας και στη συνέχεια τις χρησιμοποιεί για να σας παρακινήσει για να νικήσετε τους χρόνους σας.

Για παράδειγμα, αν κάνετε το ίδιο τρέξιμο κάθε πρωί, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σαν “καρότο” την προσωπική σας καλύτερη επίδοση ή αν θέλετε το μέσο όρο σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Θα είναι ακόμα δυνατό να ανταγωνίζεστε με τους φίλους στην ίδια πορεία. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σας, μπορείτε να βλέπετε ένα ταχύμετρο, ένα δείκτης καύσης θερμίδων και ακόμη και ένα “φάντασμα” που θα προσπαθείτε να το φτάσετε.

Η εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να ζοριστείτε λίγο παραπάνω προβάλοντας εικόνες με τις οποιές νομίζετε ότι τρέχετε να ξεφύγετε από φωτιά, ή από ζόμπις !!!! Λογικές ακούγονται οι ενναλλακτικές σκηνές γιατί μαζί με το “καρότο” υπάρχει και το “μαστίγιο” !!!

Λειτουργεί επίσης και για ποδηλασία.