Το να “βολτάρει” η φωτογραφία σας στο Facebook δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αν είσαστε φυγάδας. Ο Anthony James Lescowitch όμως δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό να χλευάσει την αστυνομία ότι δεν μπορεί να τον συλλάβει και να προσπαθήσει να την βοηθήσει όσο μπορούσε !!!!.

Ο 35-χρονος καταζητούνταν για μια επίθεση που έγινε τον Ιούνιο του 2013, αλλά κατάφερνε να αποφύγει την σύλληψη. Όταν είδε ότι το Αστυνομικό Τμήμα της Freeland δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Facebook , και ξέροντας ότι οι χρήστες εκεί είναι γενικώς χαλαροί, αποφάσισε α δώσει μια χείρα βοηθείας και να μοιραστεί την φωτογραφία του στο προφίλ του (!!!!!!).

Η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε από την αστυνομία την Δευτέρα το πρωί, ζητώντας από τους ανθρώπους πληροφορίες σχετικά με την τύχη του Lescowitch. Σε λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, η αστυνομία μοίραζε στο facebook την ίδια φωτογραφία αλλά αυτή τη φορά με τη λεζάντα «Συνελήφθη!! Μοιράζοντας το status μας στο Facebook για αυτόν, συνελήφθη 45 λεπτά αργότερα”

Τι ακριβώς έγινε σε διάστημα δύο ώρων είναι πολύ απλό . Όταν αξιωματικοί παρατηρήσαν ότι ο πραγματικός δράστης έχει account στο facebook και μοιράζεται τη δική του φωτογραφία (κοινοποίηση), αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη βλακεία του και να τον πλησιάσουν…… και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνουν από το να χρησιμοποιήσουν ένα ψεύτικο Facebook προφίλ μίας πολύ ελκυστικής γυναίκας, εξηγουν στο Times Leader.

Λόγω της ακαταμάχητη εμφάνιση της γυναίκας, οι αρχές εύκολα κατάφεραν να συμμετάσχουν σε μια συνομιλία με τον φυγά, που ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να συνομιλήσει με την κυρία. Προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται για αυτόν, η ψεύτικη γυναίκα του ζήτησε να βγούνε για ένα ποτό, παρά να μιλάνε στο internet για μισή ώρα. Ο ύποπτος αρχικά αρνήθηκε, αλλά στη συνέχεια, συμφώνησε να συναντηθούν, όταν αυτή επέμενε τουλάχιστον να καπνίσουν ένα τσιγάρο μαζί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Lescowitch είδε εκπληκτός τους αστυνομικούς αντί για την νέα φίλη του στο Facebook. Συνελήφθη χωρίς επεισόδια.