Η NSA δεν κατασκοπεύει μόνο για την διερεύνηση υποθέσεων τρομοκρατίας, αθώους πολίτες και ηγέτες του κόσμου, αλλά πραγματοποιεί και βιομηχανική κατασκοπία, ανέφερε ο Edward Snowden.

Ο πρώην εργαζόμενος στην NSA έκανε τη δήλωση σε ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να δώσει νέα στοιχεία, όπως συνηθίζει να το κάνει.

Ήδη γνωρίζουμε ότι η NSA κατασκόπευε τη βραζιλιάνικη εταιρεία πετρελαίου Petrobras, και τη SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), η οποία έδωσε στην Υπηρεσία πρόσβαση σε οποιαδήποτε τραπεζική και πιστωτική συναλλαγή. Ενώ η NSA έχει αρνηθεί ότι πραγματοποιεί βιομηχανική κατασκοπία, οι δράσεις τις στις παραπάνω εταιρείες πιστοποιούν ακριβώς το αντίθετο.

“Εάν υπάρχουν πληροφορίες για το ότι η Siemens μπορεί να φανεί χρήσιμη στα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ – ακόμη και αν δεν έχει να κάνει τίποτα με την εθνική ασφάλεια – τότε η υπηρεσία θα πάρει τις πληροφορίες αυτές,” δήλωσε ο Snowden.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Snowden είπε ότι δεν έχει πλέον στα χέρια του κανένα έγγραφο ή πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της NSA και ότι όλα τα αρχεία τα έχουν οι δημοσιογράφοι.