Συνελήφθη για hacking, στο σχολείο του ένας 18-χρονος. Ο Jose Bautista, τελειόφοιτος του Dr. Michael M. Krop Senior High School στο Miami-Dade της Φλόριντα, συνελήφθη γιατί κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων του σχολείου του και άλλαξε την βαθμολογία του και άλλες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το CBS, ο νεαρός hacker δεν άλλαξε μόνο τους βαθμούς του, αλλά και την βαθμολογία τεσσάρων άλλων συμμαθητών του. Τον Bautista ανέφερε στην αστυνομία ο Διευθυντής του σχολείου, ο οποίος κατέθεσε και μια γραπτή ομολογία που πήρε από τον μαθητή.

Ο έφηβος έχει χρεωθεί με τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονται με εγκλήματα κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο δικαστής ήδη του έχει απαγγείλει κατ’οίκον περιορισμό και για να το διασφαλίσουν, του έχουν φορέσει μια συσκευή GPS.

Αυτό που δεν είναι ακόμα σαφές, είναι ο τρόπος που χρησιμοποίησε ο Bautista για να αλλάξει τους βαθμούς. Ωστόσο, με βάση τα προηγούμενα περιστατικά, οι αρχές υποψιάζονται την χρήση κάποιου keylogger ή κάποιου malware που του έδωσε πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή της βάσης δεδομένων. Υπάρχει βέβαια πάντα και η περίπτωση, να έχει ανακαλύψει κάποια ευπάθεια στο σύστημα που του επέτρεψε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα.