Το hack που είχε σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσουν φωτογραφίες διασημοτήτων, οδήγησε την Apple να εφαρμόσει μια αυστηρότερη πολιτική ασφάλειας παραδίδοντας push notifications, στους χρήστες που χρησιμοποιούν το iCloud.

Ο CEO της Apple Tim Cook ανακοίνωσε μερικά από τα νέα μέτρα, την Παρασκευή, σε μια συνέντευξη της Wall Street Journal και δήλωσε ότι θα εφαρμοστούν σε δύο εβδομάδες.

Στις αρχές του μήνα, αν κάποιος έκανε login στο iClοud από μια νέα συσκευή δεν θα λάμβανε καμία ειδοποίηση.

Ωστόσο, με τα νέα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, εν μέρει τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού θα λαμβάνει μια ειδοποίηση αν κάποιος έχει πρόσβαση της υπηρεσίας από web browsers.

Το προειδοποιητικό email της Apple είναι αρκετά σαφής και αναφέρει “το Apple ID σας χρησιμοποιήθηκε για να συνδεθείτε στο iClοud μέσω ενός web browser.”

Το e-mail χρειάστηκε τουλάχιστον δέκα λεπτά για να λάβει την ειδοποίηση, η οποία ενημέρωνε ότι η Apple ID μας είχε χρησιμοποιηθεί. Ο χρόνος αυτός είναι υπέρ-αρκετός για έναν εισβολέα να κάνει αλλαγές στο λογαριασμό μας.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας, για να δείτε την “αμεσότητα” της προειδοποίησης από την Apple. Βέβαια αν σε κάποιους συμβεί στην πραγματικότητα θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους.