Μια κακόβουλη εφαρμογή που υποτίθεται ότι κατεβάζει wallpapers, βίντεο και μουσική σε συσκευές με λειτουργικό Android, εντοπίστηκε στο Google Play, και η διανομή της γίνεται για πάνω από ένα χρόνο.
Η εφαρμογή αυτή είναι ένα SMS Trojan που ζητά την άδεια σας για να αρχίσει να αποστέλλει μηνύματα κειμένου και πολυμέσων, για να κατεβάσετε αρχεία. Πριν από την εγκατάσταση, ενημερώνει το χρήστη ότι ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις.

Ωστόσο τίποτα δεν έδειχνε πως λειτουργεί η εφαρμογή. Ο Nathan Collier από την Malwarebytes, που εξέτασε την εφαρμογή Thai Fun Content (το όνομα του πακέτου είναι “com.FREE_APPS_435.android”), αναφέρει ότι οι χρεώσεις συνεχίζονται σε τακτική βάση καθώς ο χρήστης στην πραγματικότητα έχει εγγραφεί σε μια υπηρεσία υψηλής χρέωσης. Έτσι τα θύματα του κακόβουλου λογισμικού πληρώνουν 0.37 δολάρια κάθε μέρα.

Αν και το ποσό μπορεί να φαίνεται μικρό πολλαπλασιάστε το x 1.000 και οι απατεώνες θα κερδίζουν 370 τη μέρα. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό εγκαταστάσεων της εφαρμογής. Όμως η Google διέθετε το κακόβουλο λογισμικό για περισσότερο από ένα χρόνο, δια μέσω του Google Play. Έτσι οι πιθανότητες να υπερβαίνει ο αριθμός των θυμάτων τα 1.000 είναι πολύ μεγάλες.

Ο Collier αναφέρεη ότι η κακόβουλη εφαρμογή, είχε την τελευταία της ενημέρωση στις 20 Αυγούστου του 2013 και ισχυρίζεται ότι την ίδια ημερομηνία προστέθηκε στο Google Play. Στις 13 Νοεμβρίου του 2014, η κακόβουλη εφαρμογή ήταν ακόμα ενεργή στο Google Play.

H Google φαίνεται ότι τελικά αφαίρεσε την εφαρμογή μόλις σήμερα. Το γεγονός βέβαια ότι “σερβιριζόταν” από το Google Play για ένα χρόνο δείχνει ότι οι αυτοματοποιημένοι έλεγχοι ασφαλείας της εταιρείας, δεν είναι αποτελεσματικοί.