Πριν από λίγους μήνες, οι φήμες ήθελαν την Google να κοιτάζει προς την Κίνα για την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Nexus. Τελικά φαίνεται ότι η εταιρεία ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Huawei για την παραγωγή του επόμενου μέλους της οικογένειας Nexus.

Τα επερχόμενα smartphone έρχονται να αντικαταστήσουν τα Νexus 6 που κατασκευάστηκαν από την Motorola, αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχαμε καμία πληροφορία για τα πιθανά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Σήμερα λοιπόν η ιστοσελίδα Gizmo China αποκάλυψε λίγες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το νέο τηλέφωνο θα έρθει με μια οθόνη OLED 5.7 ιντσών με ανάλυση 1440 x 2560 pixel της Samsung.

Μέχρι στιγμής, η Huawei δεν χρησιμοποιούσε οθόνες 2K στα κινητά τηλέφωνα, γιατί τις θεωρούσε περιττές. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η εταιρεία άλλαξε γνώμη. Η Google δεν είναι όποιος και όποιος συνεργάτης.

Έτσι αν και η Huawei διαθέτει τα high-end μοντέλα της με τους δικούς της επεξεργαστές Hi-Silicon Kirin, το επερχόμενο Νexus θα τρέχει με Snapdragon 810 chipset.

Οι φήμες αναφέρουν επίσης ότι, εκτός από την Huawei, η Google επιθυμεί να συνεργαστεί ξανά με την LG. Η κατασκευάστρια εταιρεία από την Κορέα ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή του Νexus 4 και του Νexus 5 πριν η Google απευθυνθεί στην Motorola για την παραγωγή του Νexus 6.

Έτσι η Huawei αναμένεται να είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του επόμενου Nexus και LG θα μπορούσε να αναλάβει την κατασκευή το επόμενου tablet της Google. Ένα Νexus 8 ή ένα Νexus 7 τρίτης γενιάς….ίσως.

Θα μάθουμε σίγουρα παραπάνω πράγματα στο επερχόμενο Google I/O 2015, που θα γίνει στο τέλος αυτού του μήνα.