To Σάββατο που μας πέρασε οι servers του Pokemon GO βίωσαν ένα παρατεταμένα downtime που επηρέασε όλες τις υποδομές του παιχνιδιού, από μια επίθεση DDoS που πραγματοποιήθηκε από το σχετικά νέο hacking group PoodleCorp.

Oι περισσότερες επιθέσεις DDoS εναντίον παιχνιδιών, δεν επικεντρώνονται στο να προκαλέσουν ζημιές στους servers ή να εκβιάσουν την εταιρεία, αλλά περισσότερο για να ενοχλήσουν τους παίκτες.

Έτσι όπως οι Lizard Squad πραγματοποίησαν επιθέσεις στο δίκτυο του Xbox και του PSN τα τελευταία χρόνια, οι hackers σκέφτηκαν να χτυπήσουν τις υποδομές του Pokemon GO για να γελάσουν με τις αντιδράσεις των παιχτών του.

Οι διακομιστές επανήλθαν στο φυσιολογικό λίγες ώρες αργότερα. Η νομιμότητα της επίθεσης αμφισβητήθηκε λίγες ώρες μετά, όταν η Nintendo ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το παιχνίδι σε 26 ακόμη χώρες.

Οι νέες χώρες που θα δοκιμάσουν σύντομα την υστερία του Pokemon GO σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Γροιλανδία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σουηδία και η Ελβετία.