Ένας hacker φέρεται να πουλάει τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων χρηστών του Yahoo στο Dark Web και η Yahoo το γνωρίζει.

Ο hacker ‘Peace’ είναι γνωστός από τις διαρροές που έχει πραγματοποιήσει από σελίδες υψηλού προφίλ, όπως το MySpace και το LinkedIn. Έτσι αυτή τη φορά υπάρχουν διαθέσιμοι 200 εκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo προς πώληση στην αγορά The Real Deal του Dark Web.

Σε ένα email προς το Motherboard, η Yahoo ανέφερε ότι «έχουμε επίγνωση της κατάστασης…”

Ακολουθεί το κείμενο κονσέρβα που χρησιμοποιούν όλες οι σελίδες που έχουν παραβιαστεί κατά καιρούς από hackers:

“Είμαστε δεσμευμένοι στην προστασία της ασφάλειας των πληροφοριών των χρηστών μας και παίρνουμε κάθε τέτοια αξίωση πολύ σοβαρά. Η ομάδα ασφαλείας μας εργάζεται για να καθορίσει τα θέματα που υπάρχουν. Η Yahoο εργάζεται σκληρά για να κρατήσει τους χρήστες της ασφαλείς, και ενθαρρύνουμε πάντα τους χρήστες μας για να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ή να χρησιμοποιούν το Yahoο Account Key, και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικές πλατφόρμες.”

Το Motherboard υποστηρίζει ότι τα δεδομένα συμπεριλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και σε ορισμένες περιπτώσεις το back-up των emails των λογαριασμών.

Ο hacker ‘Peace’ υποστηρίζει ότι τα δεδομένα είναι από το “2012 κατά πάσα πιθανότητα,” και ζητά 3 Bitcoins (περίπου  1.800 δολάρια) για να δώσει την βάση δεδομένων που διαθέτει.

Το Motherboard δοκίμασε δεκάδες ονόματα χρηστών της Yahoο και βρήκε ότι τα περισσότερα από αυτά να είναι ενεργά, αν και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ανενεργές.

Παρόλα αυτά αν συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την εταιρεία σαν υπηρεσία του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, καλό θα ήταν να αλλάξετε άμεσα κωδικό πρόσβασης.