Μετά το WhatsApp, τώρα και το Facebook έχει πλέον εφαρμόσει την επιλογή της end-to-end κρυπτογράφησης στο Messenger app του. Οι χρήστες που θέλουν μπορούν να ενεργοποιήσουν την Secret Conversation επιλογή. Ακόμη, αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται και με μια self-destruct επιλογή για επιπλέον ασφάλεια. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή στη συσκευή σας.

Αυτό το χαρακτηριστικό των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ονομάζεται Secret Conversation που θα ωφελήσει και τους 900 εκατομμύρια χρήστες του Facebook Messenger. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στον εκάστοτε χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει κρυπτογράφηση για τα μηνύματά του.

Οι Μυστικές Συνομιλίες χρησιμοποιούν το Signal πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Είναι διαθέσιμο στις ενημερωμένες iOS και Android Messenger εφαρμογές.

Ωστόσο, αυτά τα Secret Conversation threads δεν είναι μυστικά από προεπιλογή. Θα πρέπει να εκτελέσετε μερικά απλά βήματα για να το καταφέρετε και να ασφαλίσετε τις σημαντικές σας συνομιλίες. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Πώς να κρυπτογραφήσετε τα Facebook μηνύματά σας;

  1. Για να κρυπτογραφήσετε τα μηνύματά σας στο Facebook, θα πρέπει να ανοίξετε το Messenger και επιλέξτε το εικονίδιο του Προφίλ από το μενού. Τώρα ψάξτε για την Secret Conversation επιλογή.
  2. Πατήστε στην Secret Conversation επιλογή.
  3. Ενεργοποιήστε την Secret Conversation επιλογή. Θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο λέγοντας: «Αυτή θα είναι η μόνη συσκευή που μπορείτε να στείλετε και να λάβετε μηνύματα.» Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τα κρυπτογραφημένα μηνύματα μόνο σε μία συσκευή. Για να συνεχίσετε, πατήστε Ενεργοποίηση στο pop-up παράθυρο
    .
  4. Τώρα επιστρέψτε στην αρχική οθόνη του Messenger και πατήστε στην επιλογή Γράψτε ένα μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτή η επιλογή μπορεί να βρίσκεται στο πάνω ή στο κάτω μέρος, ανάλογα με τη συσκευή σας (Android ή iOS).
  5. Από την πάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε την «Μυστικό Μήνυμα» επιλογή και ενεργοποιήστε την.
  6. Τώρα απλώς επιλέξτε έναν φίλο και ξεκινήστε την συνομιλία σας.
  7. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι εάν ο φίλος σας δεν έχει ενεργοποιημένη την Secret Conversation επιλογή, δεν θα είναι σε θέση να τη δει. Οπότε, ζητήστε του να την ενεργοποιήσει.
  8. Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Messenger φέρουν και με μια επιλογή για αυτοκαταστροφή (self-destruct) των κειμένων. Απλώς πρέπει να πατήσετε στο εικονίδιο με το ρολόι για να στείλετε το μήνυμα με την self-destruct επιλογή.
  9. Από την επάνω δεξιά γωνία στο Secret Conversation, μπορείτε να δείτε τα Device Keys και να τα συγκρίνετε με αυτά στη συσκευή του φίλου σας για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της συνομιλίας σας.

Απολαύστε το!