Οι ψηφιακές κορνίζες δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορεί να έχετε δει να χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις ή ίσως έχετε δει μία στο ράφι κάποιου σπιτιού. Αλλά πιθανώς ποτέ δεν έχετε μπερδέψει μία με έναν πίνακα ζωγραφικής.

Τώρα αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Η Electric Objects κάνει το ντεμπούτο της EO2, μιας νέας ψηφιακής κορνίζας με οθόνη ματ, που προορίζεται για τον αποκλειστικό σκοπό να μυήσει τους ανθρώπους στον κόσμο της τέχνης.

Η Electric Objects έχει σκόπιμα σχεδιάσει την οθόνη για να είναι λεπτή, έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με ένα πίνακα στον τοίχο από ότι σε μια πραγματική οθόνη. Η οθόνη 1080p HD LCD και διακριτικές Wi-Fi κεραίες, επίσης βοηθάει στο να εναρμονιστεί άψογα με το υπόλοιπο ντεκόρ σας. Για να μην αναφέρουμε, ότι όποιο κομμάτι έργου τέχνης και να επιλέξετε, θα φωτίζετε στην οθόνη με τον ίδιο τρόπο που τα φώτα στο διαμέρισμά σας φωτίζουν το χώρο, χάρη σε έναν αισθητήρα φωτός που εργάζεται για να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Η EO2 ελέγχεται μέσω ενός app που σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ πορτρέτων από μια σειρά καλλιτεχνών. Μερικοί είναι σύγχρονοι καλλιτέχνες, που έχουν προσληφθεί για την εφαρμογή και μερικοί είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες, όπως οι Βίνσεντ Βαν Γκογκ και Τζάκσον Πόλοκ, που εμφανίζονται σε μουσεία όπως το Μουσείο Getty.

Υπάρχουν επίσης πίνακες από τους ίδιους τους χρήστες. Όποιος έχει την εφαρμογή μπορεί να ανεβάσει τα έργα του και να τα μοιραστεί με την κοινότητα της εφαρμογής. Το έργο του θα μπορούσε ενδεχομένως να εμφανίζεται σε χιλιάδες σπίτια.

Η Jessie Goldberg, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Electric Objects, λέει ότι της αρέσει να το σκέφτεται ως το «Netflix για την οπτική τέχνη». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jake Levine, εξηγεί περαιτέρω ότι τα αρχεία πολλών από αυτά τα μουσεία βρίσκονται στο διαδίκτυο και θα ήταν κρίμα να μην τα απολαμβάνουν όλοι από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό.

Η αποστολή του για το έργο αυτό είναι να κάνει την τέχνη πιο προσιτή στο σπίτι. Και αν το Netflix είναι το μοντέλο τους, η κορνίζα EO2 θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο βήμα προς το συνδυασμό του κόσμου της τέχνης και της διακόσμησης του σπιτιού.