Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτερες οθόνες τηλεφώνου έχουν κάνει τα one-handed πληκτρολόγια κάτι λιγότερο από τέχνασμα και κάτι περισσότερο από μια πολύ χρήσιμη ιδέα. Η  Microsoft έχει ένα one-handed πληκτρολόγιο στην εφαρμογή της, όπως και η Google.

Και η Apple έχει το πλεονέκτημα του one-handed πληκτρολόγιου – απλά δεν αφήνει τους χρήστες της να το χρησιμοποιήσουν.

Ο προγραμματιστής Steve Troughton-Smith εντόπισε τον κώδικα για ένα one-handed πληκτρολόγιο iOS Simulator της Apple (ένα πρόγραμμα το οποίο σας επιτρέπει να ελέγξετε τις iOS εφαρμογές σε άλλο hardware).

Αναφέρει ότι τα χαρακτηριστικά θα βρίσκονται εκεί από τα iOS 8,  σέρνοντας είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά της οθόνης και μετατοπίζοντας τα keys από την αντίθετη πλευρά, προσθέτοντας και τα κουμπιά αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης. O Steve Troughton-Smith μας ενημέρωσε για την ανακάλυψη του μέσω του προφίλ του στο Twitter

το οποίο φυσικά έγινε viral από τους ακόλουθους του αμέσως. Εννοείται ότι  μπορείς να δεις το πληκτρολόγιο παρακάτω (δεν θα σε αφήναμε έτσι):

Δεν γνωρίζουμε ακόμη γιατί η Apple δεν θέλησε να εφαρμόσει αυτό της το χαρακτηριστικό καθώς θα πρόσθετε κάτι στον συνηθσμένο τρόπο πρόσβασης του iPhone, όμως ο Troughton-Smith ανακάλυψε έναν τρόπο για να έχετε προσβασιμότητα στο one-handed πληκτρολόγιο, σε περίπτωση που το iPhone σας είναι jailbroken.

Αφού η Apple φημίζεται για την ποιότητα της υποθέτουμε ότι θέλει να τελειοποιήσει αυτό της το χαρακτηριστικό γι’ αυτό δεν αφήνει τους χρήστες τις να το χρησιμοποιούν και φυσικά δεν το «promo-τάρει».

Σταυρώστε τα δάχτυλα σας (του ενός χεριού) για να δούμε το πολύ χρήσιμο αυτό χαρακτηριστικό σε επόμενα updates της iOS!