Τι είναι το SLACKEL:  Είναι μια διανομή Linux και LiveCD που βασίζεται στο Slackware και στο Salix. Είναι πλήρως συμβατή με το Slackware και το Salix αλλά η διαφορά του είναι οτι περιλαμβάνει τη τρέχουσα έκδοση του Slackware και τη πιο πρόσφατη έκδοση του KDE στα αποθετήριά του.

Έτσι οι χρήστες του Slackware και του Salix μπορούν να επωφεληθούν από τα αποθετήρια του Slackel να χρησιμοποιούν τη πιο πρόσφατη έκδοση του KDE. Προσφέρονται δυο εκδόσεις, έκδοση εγκατάστασης και έκδοση LiveCD.

Το Slackel αναπτύσσεται από τον Δημήτρη Τζέμο.


Κατεβάστε το στην γεύση που επιθυμείτε από την διεύθυνση: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/
(root password: live) (σύνδεση τυπικού χρήστη login: one / χωρίς password)
Στην ενότητα “Συζητήσεις” του www.slackel.gr, υπάρχει η κατηγορία συζητήσεων Slackel linux, για ερωτήσεις, σχόλια, εντυπώσεις, προβλήματα, σφάλματα κλπ σχετικά με το Slackel. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες, καταχωρείστε την ερώτησή σας, στην αντίστοιχη συζήτηση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “Νέο θέμα”.

Σύμφωνα με τον Έλληνα προγραμματιστή ο οποίος ανακοίνωσε και τη νέα έκδοση της διανομής Slackel 04.14.21 “KDE Live”, το νέο λειτουργικό είναι διαθέσιμο σε δύο αρχιτεκτονικές 32 και 64-bit και η 64-bit έκδοση υποστηρίζει UEFI.

Η έκδοση των 32-bit είναι ανεπτυγμένη για μηχανήματα με ή χωρίς επεξεργαστές τύπου PAE. Η νέα έκδοση συμπεριλαμβάνει ένα script το οποίο θα βοηθήσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν τη διανομή σε μονάδες flash USB, καθώς και πολλές ενημερώσεις πακέτων.

Μερικά από τα προγράμματα που συμπεριλαμβάνονται στις εικόνες ISO: Linux kernel 4.4.23, Thunderbird 45.4.0, Firefox 45.4.0esr, FileZilla 3.16.1, gFTP 2.0.19, Pidgin 2.11.0, GIMP 2.8.18, LibreOffice 5.2.2 κλπ.

Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις τρέχουσες εικόνες ISO του Slackel KDE από τους παρακάτω συνδέσμους, χρησιμοποιώντας τους διακομιστές Sourceforge .

https://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde/

slackellive64-kde-4.14.21.iso 1,349MB  (MD5)