Το WhatsApp Desktop είναι ο πιο βολικός τρόπος να συνομιλήσετε με τις επαφές σας στο WhatsApp κατευθείαν από το PC σας και ευτυχώς η εταιρεία διορθώνει σφάλματα και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στο App αμέσως.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση είναι η  έκδοση 0.2.2243 η οποία περιλαμβάνει αρκετά «καλούδια» και θα είναι σίγουρα πρακτική για τους χρήστες υπολογιστών γραφείου, συμπεριλαμβανομένου και μιας λειτουργίας αναζήτησης για τις συνομιλίες. Με την νέα αυτή επιλογή μπορείτε να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα σε μια συνομιλία, εκτός από την λειτουργία αναζήτησης που ήταν ήδη διαθέσιμη για συνομιλίες και επαφές.

Υπάρχουν επίσης και κάποιες νέες βελτιώσεις στο UI , καθώς και νέα emoji. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν επίσης οτι το WhatsApp Desktop περιλαμβάνει ένα κουμπί για να επιλέξετε και να μοιραστείτε τις κινούμενες εικόνες GIF αλλά αυτή η λειτουργία δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη στην νέα έκδοση.

Η εφαρμογή φαίνεται να λειτουργεί αρκετά ομαλά μετά την ενημέρωση, και παρόλο που αυτές οι νέες αλλαγές είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες, θα μπορούσαν να είναι πραγματικά αόρατες σε εκείνους που χρησιμοποιούν το app για κουβέντα και τίποτα περισσότερο.

Πως να κάνετε Update στην εφαρμογή

Εάν ακόμη δεν χρησιμοποιείτε την τελευταία version, μπορείτε να κάνετε την ενημέρωση αυτόματα ακολουθώντας αυτόματα την πλοήγηση στην ακόλουθη διαδρομή και την διαδικασία του Update.

C>Users>Username>AppData>Local>WhatsApp

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του WhatsApp Desktop και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για να είστε πάντα σίγουροι οτι είναι up-to-date. Δυστυχώς η εφαρμογή δεν προσφέρει μια μηχανή αυτόματης ενημέρωσης για τον χρήστη στην επιφάνεια εργασίας του, το οποίο είναι αρκετά παράξενο αφού είναι γεγονός οτι είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές App.

Eάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μέσω Web. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τρέχετε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση, καθώς όλες οι ενημερώσεις που παραδίδονται είναι “server-side”, και κάθε φορά που κάνετε load την ιστοσελίδα, θα λαμβάνετε όλες τις βελτιώσεις διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή.