Η Microsoft αντικατέστησε τον Internet Explorer με τον Edge browser σε Windows 10 σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους χρήστες μια άξια εναλλακτική λύση σε σχέση με το Google Chrome και το Mozilla Firefox, αλλά αποδεικνύεται ότι το πλάνο της εταιρείας δεν φέρεται να λειτουργεί όπως ακριβώς ήλπιζαν.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η Micr0soft βελτιώνει ελάχιστα το μερίδιο της στην αγορά μηνιαίως, ενώ ο Internet Explorer πραγματικά καταρρέει με αστραπιαίο ρυθμό, κυρίως επειδή η  Micr0soft δεν παρέχει βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά αλλά μόνο ενημερώσεις ασφαλείας.

Τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από την NetMarketShare για τον μήνα Οκτώβριο δείχνουν ότι ο Internet Explorer και το Micr0soft Edge είχαν ένα συνολικό μερίδιο 28,4%, με πτώση 2,3% από τον προηγούμενο μήνα. Το Google Chrome κυριαρχεί στην αγορά με ποσοστό 55% και το Firefox κατάφερε να βελτιώσει το ποσοστό του κατά 2 τοις εκατό και να το φτάσει στο 11,1%.

Το χειρότερο για την Micr0soft είναι ότι ο νέος της browser δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος, όπως μπορείτε να δείτε και στο διάγραμμα παρακάτω η εταιρεία χάνει χρήστες σε μηνιαία βάση.

Οι χρήστες που εγκαταλείπουν τον Internet Explorer και τον Microsoft Edge browser είναι αυτή τη στιγμή 331 εκατομμύρια, ο αριθμός αύτος αναμένεται να αυξηθεί στους δύο μήνες που απομένουν για το 2016. Η Microsoft ξεκίνησε την χρονιά της με 800 εκατομμύρια χρήστες και σταδιακά έφτασε στα 466 εκατομμύρια χρήστες τον Οκτώβρη.

Στο μεταξύ η Micr0soft προσπαθεί να βελτιώσει τον Edge browser με νέα χαρακτηριστικά. Αλλά παρόλο την προσπάθεια της τα ποσοστά μειώνονται λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας του browser, αφού είναι αποκλειστικά διαθέσιμος σε Windows 10.

Μέσα στα πλάνα της εταιρείας δεν είναι να προσπαθήσει να φέρει τον browser σε καμία άλλη OS version εκτός των Windows 10, αφού πιστεύει ότι αυτός ο browser είναι ένας ακόμη τρόπος να πείσουν τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα Windows 10.