Το YouTube εμπλουτίζει την πλατφόρμα του με νέα χαρακτηριστικά. Την Πέμπτη εισήγαγε καινούρια εργαλεία  που δίνουν την δυνατότητα στους δημιουργούς των βίντεο να ελέγχουν και να αποκλείουν σχόλια με προσβλητικό και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η Google είχε ανακοινώσει ήδη από τον Ιούλιο σε ομιλία στη Vidcon τον ερχομό των νέων αυτών αλλαγών στην πλατφόρμα των βίντεο του YοuTube. Ο CEO της εταιρείας είχε δηλώσει πως η αναβάθμιση αυτή ονομάζεται  “the three Cs” καθώς δημιουργήθηκε με βάση την κοινότητα, την δημιουργία και την δημιουργική φιλοδοξία.

Οι δημιουργοί των σελίδων δίνουν έμφαση στη ανάδειξη των θετικών αντιδράσεων στα βίντεο εισάγοντας κάποια χαρακτηριστικά που συναντάμε ήδη στο Facebook και το Twitter. Συγκεκριμένα, προστίθεται η “καρδιά” ως αντίδραση σε όποια δημοσίευση μας αρέσει ( όπως συμβαίνει σε Facebook και Twitter)  και η δημιουργία “ονομάτων χρηστών” με στόχο τον γρηγορότερο εντοπισμό των σχολίων που δημοσιεύουν οι χρήστες.

Σύμφωνα με την Courtney Lessard, διευθυντή προϊόντος του YοuTube, τα σχόλια παίζουν μείζονα ρόλο στην επικοινωνία και τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των χρηστών. Έτσι η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει μια πιο εύκολη διαδικτυακή συνομιλία η οποία θα αποτρέπει πιθανές παρεξηγήσεις. Οι νέες λοιπόν δυνατότητες στοχεύουν στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου ύφους στις συνομιλίες που αναπτύσσονται στα σχόλια των δημοσιευμένων βίντεο.

Οι “YouTubers” που αναρτούν τα βίντεο έχουν την δυνατότητα επιλογής συντονιστών οι οποίοι  του βοηθάνε να εντοπίζουν και να αφαιρούν τα ακατάλληλα σχόλια. Επίσης μπορούν να δημιουργήσουν μια λίστα με αποκλεισμένες λέξεις και φράσεις. Συμπληρωματικά, η παροχή δυνατότητας στους “YouTubers” να αποθηκεύουν πιθανά ακατάλληλα σχόλια για επανεξέταση βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.