Είναι ευρέως γνωστό ότι η Sony βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο εδώ και αρκετό καιρό. Δεν μας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση που η εταιρεία προσπαθεί να επανέλθει δυναμικά στην αγορά με την κυκλοφορία της καινούριας σειράς smartphone που αναμένεται το 2017.

Σύμφωνα με φήμες τον Ιανουάριο του 2017 θα κυκλοφορήσουν δύο νέα μοντέλα smartphone της Sοny τα οποία θα ονομάζονται  G3112 και G3121. Η παρουσίαση τους θα λάβει χώρα στο Consumer Electronics Show (CES).

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές. Σύμφωνα με ελάχιστες αναφορές  το ένα θα διαθέτει οθόνη 5.0 ή 5.2 ιντσών με full HD (1080p) ανάλυση ενώ το δεύτερο οθόνη 5.5 ιντσών με 4Κ ανάλυση. Οι διαστάσεις αυτές δεν μας προξενούν εντύπωση εφόσον η Sοny  έχει κυκλοφορήσει και στο παρελθόν παρόμοιων διαστάσεων κινητό, το  Xperia Z5 Premium. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό των Sοny G3112 και G3121 αποτελεί η 4GB  RAM μνήμη που πολύ πιθανό να διαθέτουν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αν ένα από τα δύο smartphones διαθέτει 4Κ ανάλυση, η Sοny οφείλει να εξοπλίσει την συσκευή με την ανάλογη μπαταρία. Καλό θα ήταν η εταιρεία να αποφύγει το λάθος που έκανε με το Xperia Z5 Premium. Για όσους δεν γνωρίζουν, το μοντέλο Z5 διέθετε μπαταρία ελάχιστης ζωής. Ευελπιστούμε η νέα συσκευή να επιτρέψει στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες της την ευκαιρία μέγιστης δυνατής χρήσης του.

Παρατηρούμε ότι η νέα σειρά smartphone της Sοny δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από την προηγούμενη. Αν αυτό θα ωφελήσει τον κολοσσό θα αποκαλυφθεί όταν κυκλοφορήσουν επίσημα στην αγορά. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι η εταιρεία δεν έχει αφήσει να διαρρεύσουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές οπότε να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές εκπλήξεις.