Η αλυσίδα fast food KFC είναι το τελευταίο θύμα των χάκερ αφού το δικό της πρόγραμμα πίστης που ονομάζεται Colonel Club χακαρίστηκε αυτή την εβδομάδα.

Η KFC έχει ήδη επιβεβαιώσει την παράβαση, εξηγώντας ότι μόνο ένας μικρός αριθμός λογαριασμών στην πραγματικότητα προσεγγίστηκε από χάκερ και καμία προσωπική πληροφορία δεν έχει κλαπεί. Η εταιρεία ωστόσο συνιστά στους χρήστες να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης το συντομότερο δυνατό και σε περίπτωση που ο ίδιος κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται και σε άλλους λογαριασμούς να τον αλλάξουν και εκεί.

Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ωστόσο ότι τα μηνύματα εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της παράβασης και η εταιρεία ITV είπε ότι μόνο 30 από τα 1,2 εκατομμύρια λογαριασμών έγιναν στην ουσία στόχος.

Για να βεβαιωθεί ότι τα μέλη προστατεύονται, η εταιρεία έστειλε ένα προειδοποιητικό email σε όλους, συνιστώντας να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης.

«Τα συστήματα παρακολούθησης μας έχουν βρει ένα μικρό αριθμό λογαριασμών του Colonel Club τα οποία ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί ως αποτέλεσμα του hacking

. Είναι απίθανο να έχετε επηρεαστεί αλλά σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβαση σας για προληπτικούς λόγους. Εάν χρησιμοποιήσετε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικού πρόσβασης σε άλλες υπηρεσίες, θα πρέπει επίσης να τους επαναφέρετε, για να είστε ασφαλείας» δήλωσε η εταιρεία.

Επιπλέον η εταιρεία πρόσθεσε επίσης «θα θεσπίσουμε συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας για την διασφάλιση των λογαριασμών των μελών μας για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», χωρίς να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα αυτά μέτρα ασφαλείας.

 

Το  Colonel Club είναι ένα πρόγραμμα που ανήκει στην KFC που επιτρέπει στα μέλη να συλλέξουν τα λεγόμενα Chicken Stamps, τα οποία μπορεί στην συνέχεια να ανταλλάξουν με μια σειρά από βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων στα εστιατόρια της. Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, υπάρχουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένοι χρήστες αυτή την στιγμή.