Τα Galaxy S8 Samsung και Galaxy S8 + αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες οπότε όλο και περισσότερα βίντεο σχετικά με τα νέα smartphones έχουν κυκλοφορήσει αποκαλύπτοντας επιπλέον πληροφορίες αλλά και επιδιορθώσεις που κρίνονται αναγκαίες.

Αρχικά, η μπαταρία του Galaxy S8 + φαίνεται να είναι σχεδόν παρόμοια με εκείνη του Galaxy Note 7.

Αν και το γυαλί που περιβάλλει το κινητό από την μπροστινή και πίσω μεριά συγκρατείται από ισχυρή κόλλα, δεν παύει να αποτελεί εύθραυστο υλικό με υψηλότερες πιθανότητες θραύσεων. Επιπλέον, επειδή η οθόνη είναι ελαφρώς κυρτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντικατασταθεί το μπροστινό τζάμι χωρίς να καταστραφεί η οθόνη.

Το θετικό είναι ότι τα υπόλοιπα συστατικά είναι αρθρωτά οπότε μπορούν να αντικατασταθούν ανεξάρτητα. Ένα από αυτά είναι η μπαταρία, η οποία διαθέτει ισχυρή κόλλα, όπως ακριβώς και στο Galaxy S7. Βέβαια το γεγονός αυτό θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη την αντικατάσταση της.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι αντοχές, η ικανότητα και ο σχεδιασμός της μπαταρίας του Galaxy S8+ είναι σχεδόν ίδιες με του Galaxy Note 7. Η είδηση αυτή μοιάζει αληθής εφόσον οι μπαταρίες των δύο smartphones κατασκευάστηκαν από τον ίδιο προμηθευτή, την Samsung SDI. Η χωρητικότητα της θα είναι 13.48 Wh, ίδια με εκείνη του Galaxy Note 7 και λίγο μικρότερη από το 13.86 Wh του  Galaxy S7 edge. Πάντως, η χωρητικότητα του Galaxy S8 + θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του iPhone 7 Plus.

Πριν ολοκληρώσουμε, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι παρά τις όποιες ομοιότητες των δύο μπαταριών δεν σημαίνει ότι θα έχουν και την ίδια τύχη. Εξάλλου η Samsung έχει μεριμνήσει αυτή τη φορά επί του θέματος.