H Google αναμένεται να προσθέσει την λειτουργία Always On στην επόμενη γενιά Pixel καθώς σύμφωνα με την τελευταία προεπισκόπηση του Android O, η εταιρεία αναζήτησης υποβάλλει ήδη σε δοκιμές το νέο χαρακτηριστικό.  

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μια γραμμή πηγαίου κώδικα που αποκαλύπτει μια λειτουργία που ονομάζεται  “doze_always_on”. Το doze δεν αναφέρεται στην λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας αλλά στο Ambient Display και θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια εναλλαγή που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν το Always Οn στη νέα Pixel συσκευή.

Το να συναντήσουμε στο νέο Pixel της Google  ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δεν μας προξενεί καμιά έκπληξη εφόσον το Always On είναι αποδεκτό και αγαπητό από πολλούς χρήστες που αγοράσουν συσκευές με τέτοια λειτουργικότητα.

Το Always On παρουσιάστηκε αρχικά από την Nokia και αργότερα υιοθετήθηκε από άλλες εταιρείες όπως η Motorola. Η Samsung ήταν αυτή που έκανε το Always On πιο σύγχρονο και δημοφιλές και η Google είναι αυτή που θα συνεχίσει την παράδοση.

Προς το παρόν, δεν έχουν αποκαλυφθεί αρκετές πληροφορίες σχετικά με την νέα έκδοση του Always Οn αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Google να ακολουθήσει τα χνάρια της Samsung. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο της οθόνης, όπως η ώρα, η ημερομηνία και οι ειδοποιήσεις, θα μετακινείται με λίγα pixels προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα οθόνης εξαιτίας φθαρμένων pixels.

Παρόλο που βρίσκεται στην τελευταία προεπισκόπηση του Android O, η λειτουργεία δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και όπως είναι λογικό η Google δεν θέλει οι δοκιμαστές να την εκτελούν προς το παρόν. Αν και δεν είναι ακόμα σαφές αν το  Always On βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας, μέχρι την επίσημη παρουσίαση του νέου Pixel η υπόθεση σίγουρα θα φωτίσει.