Η Google αναγνωρίζει πλέον ότι οι ιστοσελίδες που αναπαράγουν περιεχόμενο πολυμέσων χωρίς την έγκριση του χρήστη είναι ενοχλητικοί και θα διακόπτεται το εν λόγω περιεχόμενο από τους κατόχους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλοί όσοι κατέχουν τέτοιου είδους ενοχλητικό περιεχόμενο  αλλά όσοι το κάνουν οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι σωστό. Δυστυχώς, συναντάμε συχνά ανέχεια από τους χρήστες απέναντι σε τέτοιες πρακτικές καθώς ο ιστότοπος μπορεί να παρέχει και άλλες πολύτιμες πληροφορίες.

Με λίγα λόγια κάθε φορά που ακούμε κάποιον ήχο στο παρασκήνιο θα πρέπει να εξαπολύουμε κυνηγητό για να καταλάβουμε ποια είναι η πηγή του. Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν ένας χρήστης ανοίγει πολλαπλά tabs από την ίδια πηγή.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους η Google μπορεί να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά βασικό βήμα αποτελεί η εξέταση τόσο των χρηστών όσο και των ιστότοπων που φιλοξενούν τα βίντεο

.

Ίσως είναι πιο εύκολο για το Google Chrome να σταματά να παίζει εντελώς τα βίντεο αλλά αυτό θα βλάψει και την ιστοσελίδα. Επομένως, το βίντεο θα παίζει χωρίς ήχο. Επίσης, οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι το βίντεο θα αναπαράγεται μόνο εάν τον χρήστη τον ενδιαφέρει η προβολή στα μέσα ενημέρωσης.

Η Google θα εξουσιοδοτήσει επίσης τους χρήστες να μπορούν να δημιουργούν κανόνες για συγκεκριμένους ιστότοπους  καθώς και την δυνατότητα να μπορούν να τους απενεργοποιούν εντελώς. Αν και γενικά τέτοιου είδους επιλογές είναι καλά κρυμμένες, αυτή τη φορά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι νέες ρυθμίσεις  θα εμφανιστούν στα Canary, Development και Beta τους επόμενους μήνες ενώ θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό τον Ιανουάριο του 2018.

Μένει να δούμε πόσοι χρήστες θα θέσουν σε λειτουργία τις νέες επιλογές.