H Toshiba ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει κλείσει συμφωνία με μια κοινοπραξία εταιρειών που περιλαμβάνει την Bain Capital και την Apple στις οποίες πουλάει μέρος της εταιρείας που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία flash memory chips.

Δεν είναι κρυφό ότι η Apple προμηθεύεται memory chips από την Samsung η οποία βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση δεδομένου ότι προσφέρει μεγάλη ποσότητα προϊόντων. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν η εισαγωγή της Toshiba γίνεται αρκετά σημαντική καθώς πρόκειται να αλλάξει το παιχνίδι τα αγοράς.

Να σημειώσουμε ότι η Toshiba αυτή τη στιγμή οικονομικά αιμορραγεί. Η εταιρεία υπήρξε ηγέτης στις τεχνολογίες αλλά τελικά δεν κατάφερε να μείνει στην κορυφή. Επομένως, χρειάζεται εισροή κεφαλαίων  και η πώληση ενός μέρους της ίσως είναι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει.

Η ομάδα των αγοραστών της απαρτίζεται από τις Bain Capital, Dell, SK Hynix και Hoya Corp. Η Toshiba εξακολουθεί αν κατέχει ένα μερίδιο και για την πώληση θα λάβει 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Πάντως, παρόλο που η Toshiba έχει συμφωνήσει για την πώληση μένει να δώσει το ok και ο συνεργάτης της, Western Digital, η οποία πολύ πιθανό να αρνηθεί τη συμφωνία αυτή. Φήμες υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις των δύο συνεργατών παρουσιάζουν σύννεφα τα οποία πρέπει να εξαφανιστούν πριν την μεγάλη υπογραφή.

Όσον αφορά την Apple,η συμφωνία αυτή είναι ότι καλύτερο μπορούσε να της τύχει εφόσον θα εξασφαλίσει έναν δεύτερο προμηθευτή flash memory. Της δίνεται επίσης η δυνατότητα μεταπήδησης σε μια νέα εταιρεία για την εκπλήρωση των αναγκών της. Πάντως, το χειρότερο σενάριο θα ήταν να κυκλοφορήσουν στην αγορά δύο είδη iPhone, ένα με υλικό της Samsung και ένα της Toshiba.