Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο foldable smartphone της το 2018, μια κυκλοφορία που θα φέρει την επανάσταση στην αγορά και στους κανόνες του παιχνιδιού.

Πρόκειται για μια νέα γενιά smartphone που σίγουρα θα αφήσει το σημάδι της όπως είχε κάνει η Apple με το πρώτο iPhone ή όπως όταν κυκλοφόρησε το πρώτο πτυσσόμενο τηλέφωνο.  Φυσικά, επειδή μιλάμε για κάτι τελείως καινούριο στην αγορά, ο ρυθμός ανάπτυξης και κατασκευής του είναι αρκετά αργός δεδομένου ότι η Samsung το επιχειρεί για πρώτη φορά.

Καιρός ήταν όμως ο κόσμος των smartphones να δεχτεί μια μεγάλη αναταραχή η οποία υπολογίζεται να συμβεί το καινούριο έτος.

Κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί στο διαδίκτυο βίντεο με foldable συσκευές χωρίς όμως να τις χρησιμοποιεί κανένας μέχρι στιγμής, γεγονός που δημιουργεί αμφισβητήσεις για την ποιότητα τους. Τα ζητήματα προμήθειας που προκύπτουν λόγω της αργής παραγωγής είναι η μόνη αιτία.

«Είναι ωραίο να βλέπουμε μια foldable συσκευή στο διαδίκτυο αλλά είναι πολύ δύσκολο να παράγονται μαζικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας τα πρώτα smartphones θα δουν το φως της δημοσιότητας 2018 όποτε και ελπίζουμε να έχουν επιλυθεί όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της εταιρείας, Koh Dong-Jin.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν προσφερθεί παραπάνω λεπτομέρειες πέρα απ’ ότι η δίπλωση του τηλεφώνου θα είναι προς τα μέσα. Επίσης, αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την τιμή του νέου smartphone της Samsung, πολύ πιθανό να είναι αρκετά υψηλή.

Όπως είναι φυσικό, μόλις η Samsung ανοίξει τον δρόμο της νέας γενιάς foldable smartphone θα ακολουθήσουν τα χνάρια της και οι υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρείες.